ESPAIBIT_ssd

Millora el teu portàtil amb un SSD

El món dels SSD ha revifat els nostres vells ordinadors, i als nous els ha donat una velocitat que desconeixíem.

Des de l’arribada dels discs durs SSD fa uns anys, el seu ús en ordinadors nous ha anat en augment de forma exponencial. Milloren molt el rendiment de lectura i escriptura, i això es tradueix en una gran velocitat en el moment de treballar amb el sistema operatiu o qualsevol aplicació o programa que hi hagi instal·lat en aquests mateixos.

Les sigles SSD signifiquen solid-state drive i en català se li denomina dispositiu o unitat d’estat sòlid que serveix per emmagatzemar dades del teu ordinador.

SSD vs. HDD

Els SSD són notablement més ràpids que els HDD. També són capaços de transferir informació a una velocitat de fins a 500 MB / s. Una altra dada a ressaltar, és que la velocitat d’accés a les dades, és millor en els SSD: entre 0,05 i 0,23 mil·lisegons, davant els 7 i 16 milisegons dels discs durs mecànics. La diferència és notablement àmplia.

Si bé és cert que els preus per capacitat d’emmagatzematge encara no són comparables als dels tradicionals discs mecànics, val la pena l’incorporar-los.

Si tens un ordinador portàtil o de sobretaula, que sembla que comença a quedar-se desfasat, potser encara no ha arribat el moment de guardar-lo en un calaix per sempre. La instal·lació d’un disc dur SSD és senzilla, ja que incorporen la mateixa interfície de connexió que els discs durs convencionals SATA.

Només cal veure alguns antics Core2Duo o Pentium carregar el sistema i les aplicacions com un llamp, gràcies al disc SSD, desbancant a altres models més recents amb disc mecànic.

A ESPAIBIT t’oferim tenir un disc dur instal·lat amb el sistema operatiu, i donar-li una nova vida al teu ordinador, augmentant per 10 la seva velocitat d’escriptura i lectura. Realment val la pena.

Comments are closed.